Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 11:35 |

Μέσω διαδικτύου οι βεβαιώσεις συντάξεων στους συνταξιούχους ΙΚΑ - ΟΓΑ

Μέσω διαδικτύου οι βεβαιώσεις συντάξεων στους συνταξιούχους ΙΚΑ - ΟΓΑ (ΑΜΠΕ)

Πρόσβαση αποκλειστικά διαδικτυακά στις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012 έχουν από φέτος οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ. Ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις επόμενες ημέρες, μέσω του TAXIS, οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας από τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι ενεργές στους ιστότοπους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.

Εκτύπωση βεβαίωσης σύνταξης ΙΚΑ
Εκτύπωση βεβαίωσης σύνταξης ΟΓΑ

Εξυπηρέτηση και από τα ΚΕΠ για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ


Ο ΟΓΑ χορηγεί από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oga.gr βεβαιώσεις για το τρέχον έτος 2013 από τις 18 Απριλίου, ενώ δίνει τη δυνατότητα στην περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή να μπορεί να απευθύνεται στα ΚΕΠ ή στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης.

Η Διοίκηση του Οργανισμού ενημερώνει, επίσης, ότι η εφαρμογή αυτή δεν αφορά στους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας- ορφανικές) των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση κατοικίας τους.
Επίσης, για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον Οργανισμό και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, οι βεβαιώσεις αυτές θα εκδίδονται κατόπιν αιτήσεώς τους από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.


Διαθέσιμη η εκτύπωση βεβαιώσεων από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ


Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Τετάρτη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τυπώνουν από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ) και ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης.

Η νέα υπηρεσία θα απαλλάξει τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζουν στο εξωτερικό από την υποχρέωση να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Ιδρύματος στην Ελλάδα, καθώς μπορούν πλέον να έχουν άμεση πρόσβαση στη βεβαίωση ηλεκτρονικά.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, οι βεβαιώσεις αποδοχών για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012 αποστέλλονταν ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Πληροφορίες, οδηγίες και διευκρινίσεις παρέχονται στην ιστοσελίδα www.ika.gr

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΑΜΠΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ
  • Επιμέλεια σύνταξης: Τ. Βαλαούρα