Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 12:38 |

Εξομοίωση μισθών υπαλλήλων Βουλής με μισθούς υπαλλήλων ΥπΟικ

Ξεκαθαρίζει το τοπίο των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής Ξεκαθαρίζει το τοπίο των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής

Σχετικά με το θέμα της μισθολογικής εναρμόνισης των υπαλλήλων της Βουλής, η Κυβέρνηση, αμέσως μετά τις γιορτές θα εντάξει στο φορολογικό νομοσχέδιο τροπολογία με το ακόλουθο περιεχόμενο:

Μισθολογικό καθεστώς υπαλλήλων Βουλής

Από 01.01.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο αριθμός των ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και η πραγματοποίησή τους βεβαιώνεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, δεν μπορεί, δε, να υπερβαίνει τις πενήντα δύο (52) ώρες μηνιαίως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης για τους υπαλλήλους της Βουλής εφαρμόζεται η δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ανακοίνωση των υπαλλήλων της Βουλής

Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι της Βουλής σε ανακοίνωσή τους καλούν τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να πάρει θέση ύστερα και από τις σημερινές ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης πως προτίθεται να φέρει τροπολογία για τα μισθολογικά και τις υπερωρίες τους. Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι για ακόμη μια φορά βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης η οποία όπως λένε «επιβεβαιώνει σε εβδομαδιαία βάση, ότι η αιτία για το σύνολο των δεινών της χώρας και ο δρόμος για την ανάπτυξη και την ευημερία ταυτίζεται με τη συνεχή διαπόμπευση των υπαλλήλων της βουλής. Ουτε στα μισθολογικά ρετιρέ ανήκουμε ούτε ανεπηρέαστοι έχουμε μείνει από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων».